Καλωσόρισμα

Αυτό είναι το ιστολόγιο της σχολικής κοινότητας του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Βέργας. Εδώ με μεράκι και ενθουσιασμό θα παρουσιάζουμε τις δράσεις μας, θα μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας, θα βρίσκουμε διεξόδους στις ανησυχίες μας και θα ερχόμαστε σε επαφή με καθετί καλό και όμορφο που έχει να μας προσφέρει ο γύρω μας κόσμος.

Καλώς ήρθατε!



Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Γιάννη Μαργαρίτη, Το μαργαριτάρι του κόσμου


Σήμερα το σχολείο μας έκανε την ετήσια θεατρική του επίσκεψη. Παρακολουθήσαμε την παράσταση «Το μαργαριτάρι του κόσμου» που ανέβασε φέτος η Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας. 

(πηγή φωτογραφίας)


«Το μαργαριτάρι του κόσμου» είναι μια ιστορία για τους ενήλικες του αύριο, τα παιδιά. Αξιοποιώντας στοιχεία της ελληνικής παράδοσης (το αηδόνι και το πετροχελιδόνι, το αθάνατο νερό κλπ) με μουσικές του κόσμου, μας ταξιδεύει με φαντασία σε κόσμο ανοιχτών οριζόντων. Σύμβολα, μύθοι και θρύλοι (σε σύγχρονη θεατρική φόρμα), συνθέτουν την ιστορία, που μιλάει για στόχους, πίστη σε αυτό που θέλουμε, συνεχή προσπάθεια και αγώνα για την επιτυχία αλλά και για την αγάπη και την ομορφιά που κατακλύζει τα πάντα, αρκεί να αναπτύξουμε ικανότητα για να την αισθανθούμε. [Από το έντυπο της παράστασης.]

Η υπόθεση με λίγα λόγια

Ο μικρός βοσκός Σεχριγιάν μεγαλώνει με τη μητέρα του. Κάποια μέρα τη ρωτά να μάθει ποιος είναι ο πατέρας του. Εκείνη τον πληροφορεί πως πατέρας του είναι ο βασιλιάς του Ήλιου. Ο Σεχριγιάν αποφασίζει να τον αναζητήσει. Παίρνει μαζί του το ένα από τα δύο κομμάτια ενός μαργαριταριού, ενώ το άλλο το έχει ο ίδιος ο πατέρας του. Όμως για να τον βρει πρέπει να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι σε άγνωστα μέρη και να περάσει μια μεγάλη θάλασσα, ένα βουνό και μια έρημο. Κυρίως όμως πρέπει να μη χάσει την πίστη του και να μην ξεχάσει τον στόχο του. Από αυτό το μεγάλο ταξίδι ο Σεχριγιάν θα αποκτήσει δύναμη και σοφία και τελικά θα οδηγηθεί στον πατέρα του. Όταν τα δυο μισά κομμάτια του μαργαριταριού θα ενωθούν, η γνώση, η ομορφιά και η αγάπη θα φέρουν την ένωση του κόσμου.














Η ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Φραγκιόγλου
Παίζουν:
Εύη Γιαννακοπούλου
Άγγελος Μαρίνης
Γιώργος Τσαπόγας
Ελένη Χρηστίδου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μας ενδιαφέρει.